bild

Silos

En av stålkonstruktionerna vi kan ta fram åt våra kunder är silos. Dessa robusta strukturer spelar en avgörande roll inom många industrier och vår erfarenhet säkerställer att varje silo vi bygger uppfyller de högsta kraven på kvalitet och funktionalitet. 

Konstruktion av silos 

Våra silos anpassas till industriella projekt där kunden efterfrågar kraftigare konstruktioner där matarskruvar landgångar m.m. går att infästa. 

Produktionen sker i vår verkstad där varje steg övervakas noggrant. Svetsning, en kritisk del av konstruktionen, utförs av våra certifierade svetsare som garanterar att varje fog är stark och pålitlig. Efter svetsningen genomgår varje silo tester för att säkerställa att den uppfyller alla krav och specifikationer innan den levereras och monteras på plats hos kunden. 

Rasvinkel, utformning, inspektionslucka, konad botten eller plan botten med roterande matarskruv anpassas efter kundens önskemål.

Rostfritt, varmförzinkat eller i vissa fall lackat utförande.

Användningsområden för silos 

Silos är avgörande i många olika industrier och vi på Cert Svets ser till att våra konstruktioner kan anpassas till en mängd olika användningsområden. Våra silos används ofta för lagring av pellets, träflis och träpulver.

Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar kan vi säkerställa att varje silo vi bygger möter våra kunders förväntningar.